Înainte de a demara operațiunea de tipărit , tipografia noastră efectueaza toate procedurile tehnice necesare de pregătire ( proces numit prepress). Printre utilajele detinute de noi se numara masini de tipar in 1, 4 si 5 culori .
Totodata in ceea ce priveste finisarea Mac Print Pack oferă si servicii cum ar fi decupari mecanice, lipire,embossare, brosare, colatare etc.
Sa vorbim putin despre procesul de tipar si in ce consta el. Tiparul offset este cel mai ecomonic mod de a executa tiraje mari de inalta calitate. Imaginea dorită este imprimată pe o placă tipografică, după care este transferată către o suprafaţă din cauciuc, iar de pe acestă suprafaţă ajunge la suportul final pe care este imprimată. Imaginea destinată tiparului primeşte cerneală de pe nişte role speciale, iar părţile care nu fac parte din imagine sunt acoperite cu o peliculă de apă pentru a nu fi acoperite cu cerneală.
Legat de cromatica imaginilor aceasta este direct influentata de caracteristicile tipului de suport ( grad de alb, gri, mat etc.). Cu cat un suport este mai absorbant cu atat scade contrastul si luminozitatea imaginii tiparite, aceste lucru este afectat si de culoarea hartiei sau cartonului folosit.
Căror proiecte li se adresează Tiparul digital și Tiparul offset?
TIPAR DIGITAL |
OFFSET |
Proiecte mici de zeci sute sau mii de exemplare realizate intr-un timp relativ scurt. Costurile sunt rentabile in cazul comenzilor restranse ca volum. |
La offset pregatirile se fac in prealabil,adica se realizeaza placile tipografice respectiv se calibreaza culorile si presa, proces care dureaza cateva ore. . Imaginea este de o calitate foarte buna, lucru care depinde evident si de tipul cartonului ales. Se pot tipări culori speciale. . Cu cat volumul de materiale tiparite este mai mare cu atat pretul este mai mic motiv pentru care procesul devine rentabil doar dacă proiectul porneşte de la un minim de mii de exemplare tipărite |
Tiparul offset este în momentul de faţă cea mai bună variantă ca preţ şi calitate pentru tirajele de mari dimensiuni. Acest proces implică transferul de cerneală lichidă de pe placa tipografică pe o suprafaţă intermediară şi apoi pe suportul final. Se pot tipări culori speciale, inclusiv metalizate( auriu, argintiu).
Tehnica obţinerii unei palete variate este simpla, procesul porneste de la amestecul prin suprapunere a 2, 3 sau 4 cerneluri de baza (cyan , magenta , yellow , black ) si se poate obţine orice culoare şi orice intensitate a ei. Exista 4 culori de bază plus culorile speciale pantone, argintiu, bronz si auriu.
Tiparul este influenţat şi de culoarea hârtiei sau cartonului folosit. Grosimea hartiei variaza de la 60g/mp - hârtie folosită la interiorul revistelor, până la carton de 450 g/mp - pentru mape de prezentare, cutii de ambalaje etc.
AVETI UN PROIECT PENTRU NOI?